Wednesday 27 July 2011

Második hét otthon, kis gondolatmenet magyar földről nemzetközi felfogással ..

Egy villám térd-szitu update már a szöszi legelején.
Tehát a héten csütörtök reggel 8-kor műtenek a fehérgyarmati traumatológián. Altatnak és ha minden jól megy már pénteken hazaengednek, igy szombaton már tárt karokkal fogadhatom kedves barátnőmet.

Múlthéten lementem a Tisza-partra néhány régi és új ismerőssel. Mankóval és kissé mozgásképtelenül jóformán csak az ülőhelyeket koptattam, egyikről a másikra huppanva, alkohol és mámormentesen ismerős arcokkal beszélgetve. Épp kapóra jött az az este, hogy felelevenitse benne, mennyire sokat is iszunk mi, magyarok. Legalább is itt, helyileg - mivel más országrészek alkohol fogyasztásáról ilyen könnyelműen és önkényesen úgy érzem, jobb ha nem nyilatkozom.
Hogy mennyire adnak a megjelenésre, mennyire számit miben és kivel vagy szintén szembetűnő. Számomra.
A kérdés, "hogy vagy, mi történt a lábaddal?" őszintébben hangzott, mint Angliában.. mivel kint rutinszintű ez a kérdés, mármint a hogy vagy része, aligha tudom komolyan venni... :) - igy 2 év, 2 hónap után immúnis lettem rá.. :D
Amit már egyik drága blogiró barátnőm saját blogjában is megemliteni látszott, a szemkontaktus lereagálása itt és a briteknél. Magam is tapasztaltam hirtelen másfelé elkapott tekinteteket, sokan jönnek zavarba, ha nyiltan a szemükbe nézel, pláne ha egy hatalmas, közvetlen mosoly is járul hozzá. Mert egyszerűen szokatlan. Nem vagyunk egyformák, vannak jó néhányan, akik teljesen, a számomra megszokottan jeleznek vissza - tehát ugyanigy, közvetlenül, mosollyal.

Nem hiába a 8 órás munkaidő és a szombati munkanap meglátszik a magyarok fizikumán és lelki-közérzeti épségén. Sok, inkább rengeteg a fáradt, kevésbé energikus (már ami a munkaidőn kivüli időintervallumot illeti) ember. Idő hiányában mindenki a hétvégén, a szabadnapokon végzi a nagy, heti házkörüli munkálatokat, mint takaritás, a kert rendbe rakása, nagy főzés és más aktuális pluszok. A mindennapi élet egy mechanikusan berögződött történet - bevezetés, tárgyalás és befejezés nélkül. Mintha már nem lenne jelen ez a tagoltság, csak egy tényező körül zsongna az egész "kaptár" : munka, munka, munka.

Egy gasztro ha már itthon vagyok és annyi mindent megkóstoltam az elmúlt évek folyamán. Meg volt egy kisebb hasmenés, gyomorfájás. Sokat és zsirosat eszünk. Vagy épp olajosat. Rengeteg, temérdek hús és kalóriadús köret. Tejföl, tejszin és társai. Kevesebb zöldség és szinte senki nem fogyaszt zabkását vagy valami édesebbet reggelire - ami kicsit meghajt, jótékonya hatása révén az emésztésre. Ehelyett virsli, felvágott fehér kenyérrel plédául. Én odafigyelek. Családomban sokak szerint keveset eszet, szerintem épp eleget. Nem éhezem, csak elég mértéktartó vagyok, mivel az utóbbi félévben igen nagy figyelmet szenteltem annak, mi kerül be a szervezetemben. Éljen a tudatosan táplálkozók világa! :)

Végül, de a legkevésbé sem utolsó sorban, kedves kommentelőimhez szólnék! Valahogy nem publikálta a hozzászólásaitok felé irányuló kommentem az előző posztnál, igy ezt igyekszem bepótolni a következő bejegyzés folyamán, viszont most rohannom kell. Remélem nincs öri hari :))

Mindenkinek sok-sok puszi!! :)

Melinda

Monday 25 July 2011

a little airport update

..falatnyi alvás után hajnali 3-kor vetett ki az ágy, jobban mondva az ébresztő. Üdén és kényelmesen gatyába ráztam magam, egy óra és itt a taxi. Felraktam az arcom, még a hajamat is megfésültem, bepakoltam a legutolsó szükségest is és irány a bejárati ajtó. James, a taxis felszedte az összes motyóm, bepakolva azt a kocsi hátsóülésére... miért nem csomagtartó, az mostanáig egy otromba nagy kérdőjel... talán egy kis privát lom vagy napos hulla az oka... hm..hm..

útközben le-lezuhantak álomtól terhelt szemhéjaim, majd felocsúdtam mikor majdnem kioltottuk egy arra tévedt mókus életét... majd egy nyuszi... majd minket már nagyon rég megelőzve a bitument ölelte egy élettelen s lapos borz.. morbid ezt leirni? meglehet - a helyzetábrázolás átka..

megérkeztünk lutonra, iszonyat korán. James, a taxis és én leültünk egy kávéra. Valami napilap vagy mi a szösz lehetett, amit olvasott én pedig legyűrni vágytam egy barna kenyeres szendót.. aprópó szendó.. irritál ez a kifejezés? engem olykor annyira, hogy lassan megszoktam és megtetszett, aztán használni is kezdtem, hátha mások is megszokják és megszeretik... :)

becsekkolásnál a wizzaires néni rám akart tukmálni egy plusz jegyet a térdemnek, mert hiszi a piszi, hogy én azt be fogom hajlitani a gépen... mondja mennyi lenne a jegy - a 2oo font határát nyúzta - mondom, figyi, annyiért én még a combcsontomat is behajlitom neked.... aztán nem engedtem a 21-ből kipengette azt a fránya beszállókártyát...

a reptéren valami tolókocsira szerelt fazon tologatott el a kapuig.. jah, bocs, nem is.. a gépig.. felraktak egy ilyen kis liftre, ami felpakolt egészen a gép bejáratáig.. onnan már átbicegtem.. egyébként eszméletlen micsoda szimpátiát tud kiváltani egy tolószék.. mindenki mosolyog, még sokan szánakozó tekintetet is vetettek rám... haha...

a gépen valakii úgy elpakolta a mankómat, hogy mindenki hajába kapva jutottam el a wc-ig.. édes megkönnyebülés, majd vissza a helyemhez.. ideje egy HÁROM ÉVES KOR ALATT NE ÜLJ MÖGÉM feliratot gyártani a pólómra....!!!!!!

a 41-es főúton szarrá röhögtem magam a Magyar Dinnye táblákon... miért? jó kérdés.. de jól esett...!!

pá puszi.. még jelentkezem .. szeri mindenkinek

Wednesday 20 July 2011

Csajok, baleset

Julius 15-17. Shipham, Eszter lak.
Az elmult hetveget Esztinel toltottuk paran, nevszerint Sara (hasonszoru blogiro), Agnes asszony, Eszxti (ballago au pair) es en. Kesobbiekben csatlakozott hozzank egy csaladjaval kintelo magyar lany Lilian is.

Pentek este -  rohanas, keses, Gloucester vasut, Sara. Sikerult egy darabban megtalalni egymast es tovabb menni Shipham fele. Utkozben megalltunk egy ASDA-nal, ahol beszereztuk az aznap esti betevot es egy Toy Story-s lunchbox koltemenyt, mint Eszxti egyek bucsu ajandeka. Haha.. Plusz vettunk egy aligha az alkalomhoz illo kartyat, Good luck with Moving to your New Home feliratfeleseggel :) amint epp igy athuzva adtunk at. :) Hihi.

Kesve, de megerkeztunk. A meleg fogadtatas utan leultunk kajcsizni es pletyalni. Apropo, Eszxti csaladja egesz hetvegen kempingelt, ugyhogy atvettuk az uralmat, mindenfele ellenallo ero nelkul.
A csalad macskaja botranyos kulsovel van felszerelve. Azon meg a termeszetfeletti sem segithet. A kutyus cuki, ilyen kis padlocirkalo terrier. Magyar nev forditassal elve, en Marcsinak neveznem. :) Lehet ezzel vitatkoznanak a lanyok, de ez van. A tenyeknel semmi sem ridegebb. :)




Keson fekudtunk, keson keltunk. Lazak voltunk. Eszxti egy meleg lelku haziasszony, surgott-forgott korulottunk. Reggelre zabkasa, jo meleg... gyumikkel. Ki lettunk szolgalva, majdnem borravalot is adtam a hazigazdanknak. :)
Hosszadalmas pipere utan vegre utnak indultunk a helyi Tesco-ba.




Itt osszefutottunk Zsuzsival, feltankoltunk az estere es irany vissza Shipham.









 Esett, beborult, fasza. Mindenkire rajott az alom, Eszxti ugy dontott enged a kisertesnek es elment delutani szunyara, mint a nyugdijasok. :) Ezutan felszakadozott a felhozet, elokerult a nap. Kicsalogatott minket. Eszxtit hatrahagyva elmentunk egy kis setara. Meg Marcsi kutyat is porazra vertuk es elhurcoltuk. Utkozben Sara - aki mar jart elotte Shiphamben - megmutatta a kocsma iranyat, szukseg esetere. Felcaklattunk valami dombon levo kisutra, kattintgattunk, mig az ujjbegy el nem zsibbad, majd vissza fele vettuk az iranyt. Lefele haladva, az ut jobb oldalan lattunk egy rakas birkat, aztan egy tehen familiat. Ket kicsi es ket - vagy masfel - nagy. Azert masfel, mert az egyik tehen kisse hianyosnak bizonyult vegtagilag. Nem tudtuk kivenni, hol lehet az eleje vagy a vege, levegot venni pedig vegkepp nem lattuk. A foldon fekudt erdekes pozicioban.. Doglott tehenet meg sosem lattunk, legelo kozepen pedig vegkepp nem. Addig alltunk, vartunk, hogy mozduljon, mig vegre felkialltottam, es egy hangos 'heee'-vel magunkra vontunk a latszolagos 0,5 tehen figyelmet. OK, feje megvan, meg pislog is, tehat minden rendben.





5-6 kozott erhettunk haza. Tovabbra is napsutes. Eszxter meg mindig az igazak almat alussza. Mi pedig elkezdtunk a trampolinon ugralni



- ahol tortenetesen kiment a terdem. Haha. Well done! Utolag minden vicces, bar ha jol emlekszem, mar akkor is csak rohogtem kinomban.. szo szerint. Szornyen fajt, orditottam, mint a faba szorult Micimacko. Ahh, csajok, a Ti abrazatotok frissen lebeg elottem. Falfeher arc, kidulledt 'mi a francot csinaljunk most' szemek.. Szerencse, hogy ott voltatok nekem, kulonben sosem szallok le magamtol arrol a trampolinrol. Behurcoltak es letettek a kanapera. Eleinten aranylag okes volt minden, nem is dagadt meg semmi. Annyira nem tudtam, na jo egyaltalan nem tudtam raallni, de attol meg elvonszoltuk magam a WC-ig, ahonnan mar onerobol nem tudtam leszedni magam, csak segitseggel. Kinos, meg vicces.. :D Hogy hivatalossa tegyem, a lanyok hihetetlenul megalltak :D helyettem is a helyzetet. Vartunk durvan egy oracskat, talan volt az ketto is, ki emlekszik mar... Aztan bevittek Agnes asszony automobiljaval a Bristolban leve surgossegire - amit azota is imadunk, szivunkbe zartunk.. foleg Lindat..  :) Bristolrol annyit, hogy nem eppen a kozbiztonsagrol, annal inkabb aktiv ejszakai eleterol hires. Linda pedig egy fekete oves alkoholista neni, aki mellesleg felig suket, raadasul a varoterem nyitott ablakan keresztul kintrol befele cigizik. A bristoli surgossegi meger nehany sort. A bejaratnal flaskabol ivo emberek, a felvagott errel erkezo, homoszexualitast szimbolizalo zaszlot olelgeto fiatal sracok, Linda, veres hatu kisfiu, betort feju erosen gyanus focidrukker... extra lassu ellatas, bunka noverek.. Mi elvoltunk, mint hal a vizben, dumaltunk, en 1-2 ora varakozas utan kaptam nehany tablettat, amelyeknek - miutan jol meggyotort a nover - eros fajdalomcsillapito hatasa volt ergo be is kabultam. Sikerult rotgenre is menni. A tolokocsim a korhazzal lehetett egyidos. Csak huzni lehetett.. Agi elvolt vele.. :)
Ejfel utan hazaindultunk. En bealudtam a kocsiba. A kovetkezo dolog, amire emlekszem, hogy a csajok szednek ki a kocsibol. Este a kanapen aludtam.


Masnap a host nagyapam es unokaoccse jottek le ertem, mivel nem tudtam volna hazavezetni.

Holnap pedig repulok. Taxival megyek ki Lutonra, amit a nagymama fizet. Ott majd altologat egy segitokesz wizzaires, aztan irany haza.. Meg jelentkezem..

Pusza
Melinda

Friday 15 July 2011

Hetvege elotti eletjel

Sziasztok fiuk, lanyok!

Kevesebb, mint egy het a hazaindulasig! :) Egesz fura erzes lapul a mellkasomban, varatlan, de hatalmas izgalomban vagyok, pezseg a verem egy kis magyar nyarra. Szamomra egyfajta zarandok ut a hazaut. Ritka, s majdnemhogy csak eves szinten fordul elo =) Hetvegen mar pakolas, keszulodes, hosszu ido utan meg a hajamat is befestem es levagatom!! :) 
Kedden megyek fodraszhoz, nem eppen helyileg. A szalon Kidlington nevu varoskaban van, 5 csillagos fodraszat. Talan kisse borsos az ar, viszont eddig minden alkalom utan elegedetten hagytam magam mogott lenyesett tincseim. Maradok a rovid frizuranal, vissazterek az elol hosszu, hatul rovidebb formara. Meg is lesz szedve, ezt a dus serot mar nem birom. Szoval eljen, eljen, kikupalt fejszerkezettel terek haza! :) .... Sarat megkertem hetvegen fesse be, de utolag vissaszivom a nagyon kedves ajanlatot, mert nem lesz erre nekunk idonk, eronk es kedvunk - a jo hangulatot ismerve ;) Tehat ezt atteszem hetfore..

A heten vissza kellett vonni a diakhitelt (mivel a teli jelentkezes kozben meg azt hittem szukseg lesz ra, aztan kiderult, hogy a csaladom - magyar - nagyszerubb, mint gondoltam volna..). Azt hiszem ezzel nem lesz gond. Majd augusztus kozepen kuldenek ertesitot a penzugyi osztalyrol, nemzetkozi bankszamla szam es egyeb finomsag. Meg tudtam - igy utolag, mert elotte ennek nem ereztem szukseget - hogy egyeb hiteleket is fel lehet venni pl. megelhetosegi (zsebpenz) es egyebek. Itt ne gondoljunk egy horribilis vagyonra, az sem biztos, hogy felveszem, mert lesz (elvileg) eleg megtakaritasom es keresetem, hogy mindent, amit kell finanszirozni tudjak. Hat, Amen! 

A baratomnak vegre megvettek a jegyet vissza Europaba - a ceg allja, jo mi?!.. Augusztus 3-an fog landolni, egy het Franciaorszag, csalad s ami meg jon, utana pedig koltozik Svajcba. Tegnap skype-oltunk.. jo volt ujra latni, mar hetek ota nem sikerult elkapni egymast online - csak email, telefon es sms. .. nem egy sapkas srac, csak megmutatta, ezt kellett hordania amikor a Nagy Tavak kornyeken vizisieltek egesz nap.. haha, mocskos mazlista.. 
gangsta=)
Tetves gyerekek
Tetu invazio a'la host kolok. Nem neztem utana mi fan terem tervesnek lenni. Allitolag ezt csak mastol lehet elkapni- ember-embertol, allattol nem lehet (?!), olyan nincs, hogy csak setalsz az utan es mit tudom en hirtelen tetves leszel. Tehat mar megint mas a hibas :) Mert a gyerekek haja tiszta, elmeletileg tetu csak tiszta, rendben tartott hajba el meg es rak le serkeket. Ezt innentol nem firtatjuk.. Azota uldozesi maniam van es leptem nyomon vakarozok - tehat megint csak -> minden fejben dol el. Kijelentem nem vagyok tetves! (Csak az elem :)

Csutortokon elkoszontem kedves cseh baratnomtol egy idora. Lassan indul az oceanjarora dolgozni! Hajra Hanka!

Ezen felul csajos hetvegenek nezunk elebe. Etternel lesz egy hajrazos hetvege : Magyarok, sutes, traccsparty. A legjobb. Ha minden igaz este 9 korul erkezunk Saraval es szereny szemelyemmel, a tobbiek meg kesobb vagy holnap csorognak be. Tehat ezuton kivanok Nektek is meseszep es esemenydus hetveget! Otthoniaknak sok naptejet es redukalt leegest!

Melinda;)

Tuesday 12 July 2011

Öleljetek meg!

Ma nekiindultam vásárolni - egy bikinin és egy másik darab nyári toppon múlt, hogy nem üres kézzel jöttem haza. Állítólag a környék egyik legnépszerűbb shopping központjába voltam, Cheltenham-ben. Ekkora csalódást.  Pedig nekem nincs lekötött vagy megrögzött stílusom – pöttyös, kockás, szolid, tarka-barka, szoknya, bunda bugyi, mindenevő vagyok. Ugyanúgy szeretem a szépet, mint a csúnyát, de az ízléstelenre ez már nem terjed ki. Azok a kollekciók, amiket sikerült csalódottan, de végigjárni (Next, Republic, Dorothy Perkins, Monsoon  stb) satnya infúzió shopaholic társadalomnak.
Ezt a picőt megláttam es megszerettem. Az 5-ös méret szorított, a 6-os pedig lötyögött. :’-O




Monday 11 July 2011

Üdvözlet ékezetek, plusz az elmúlt napok


áéíóöőúüű :) Végre írhatom azt, hogy ’höhö’ :) – anélkül, hogy valaki is félreértelmezné, s azt gondolná, ’hohó’-t szándékoztam írni.

Az ékezetek majdhogynem féléves vegetációja legalább egy bejegyzés erejéig szünetel. Sajnos a laptop még mindig nem működik, jobban mondva még mindig nem kapcsolódik a világhálóra – semmilyen formában. Így az onlinetalanság masszív sötétjében egy UBS csatlakozóra hagyatkozom. Ez már eszembe jutott előtte is, de csak most szántam rá ténylegesen magam. A csatlakozó nem is az enyém, Ellie tulajdona. Így ez is csak ideiglenes, mint a magyar betűkkel vésett jelenlegi poszt bűbája.

Immáron a harmadik júliusomat fogyasztom Angliában. Időjárás szempontjából vérszegény. Eső, hideg, egyik szél hozza a másikat. Kiskabát, nagycipő, s minden, ami nem megszokott nyáron. Még itt sem. Volt másfél hét eső, zéró napsütés vagy jele az év ezen időszakának. Olykor gatyába rázza magát és elereszt pár napsütötte délutánt. Ekkor mindenki felszívja magát, elraktározva az összes lehetséges energiát. Tudod… muníció. Nos, mindezek ellenére én tök jól vagyok. =) Sőt. Remekül. Jövő hét csütörtökön hazalátogatok 3 hét 2 napra, s talán ez éltet a leginkább. De ezt leszámítva is, én egy folyamatos boldogságot, harmóniát érzek az ujjbegyeimtől kezdve, mellkasomon és a fejem búbján keresztül egészen a lábujjaim hegyéig. Volt 3 vagy 4 olyan leírhatatlan napom, hogy legszívesebben mindenkit levettem volna a lábáról egész álló nap. A többi egészen moderáltan boldog és jókedvű. :) A vissza-visszatérő szkepticizmusomat csak a még gyakrabban rám törő szentimentalizmus dönthetné meg. Anyuval beszéltünk valamelyik este, és olyan jól nézett ki. Olyan szép és vidám volt az én anyukám, hogy hirtelen ott akartam vele lenni. Pedig én nem szoktam elvágyódni, ahhoz már túlságosan hozzászoktam a jelen körülményekhez. De akkor jól esett, s még egy-két könnyet is ejtettem a pillanatért, igaz anyutám? :)  2011 novemberében voltam utoljára otthon, amit sajnálok és szégyellek is egyben. Ilyet még egyszer nem csinálok. Rutinos hazalátogató szeretnék lenni innentől.

Már az első magyarországi hetem be is van táblázva. :) Remélem jó nagy hűség lesz.  S jöhet a strand törölköző, napszemcsi, 6oo faktoros naptej és egy üdítő bambi sem ártana. Még az sem fogom bánni, ha tiszai homok fog ropogni a fogaim között néha. Azt nem szeretném garantálni, hogy nagyobb hangvételű posztokat fogok heti szinten publikálni, viszont apróbb helyzetjelentések – ha a körülmények is engedik – várhatóak lesznek.

Augusztus 6-tól 13-ig valószínű az életjelek számának drasztikus csökkenése, mivel egy nemzetközi baráti delegációt fogok vendégül látni egy teljes hétig! :) hurrá! Jó lesz újra látni mindenkit.

Vissza kicsit Angliához. Az elmúlt hetekben igen aktív voltam testmozgás terén. Bizonyos, némi boldogság faktor ennek is betudható. Másfél hónap alatt felhoztam a béka fenekén ülő kondíciómat, s mára zokszó nélkül lefutom a bűvös 10 kilométert. Erről a későbbiekben írok néhány részletet.
Nem tudom ki hogy emlékszik a régi blogban megemlített, egykori mother help munkámra. Kis memofröccs : pár hónapig Amerika előtt egy tőlünk 1-2 mérföldre élő anyukát segítettem ki, egyik barátnőmmel közösen. Hogy névhez csatoljuk, Ameliát. A hölgy többször is keresett azóta, kérve dolgozzak olyan napokon, melyeken jó előre kikötöttem nem tudok teljesíteni – egyéb munkák, elfoglaltságos és önérdekű tevékenységek (pl. tanulás) miatt. Lényegtelen is, mivel távollétemben jól kihasználta a barátnőmet – utólagosan értesültem erről is. Ez annyit takar, hogy A elhívta egy egész estét betöltő szittelésre őt, s nem fizette ki. Nem félreértés volt, tudatosan áthúzta a jegyzetfüzetbe azt a röpke 12 órát. Így, a történet után már könnyű okosnak lenni, viszont ha ez velem történt volna meg, nem hagytam volna annyiban. Ne firtassuk, valószínűleg szörnyen kellemetlen lehetett a helyzet személyes kontaktusban. Lényeg a lényeg, én nem megyek vissza hozzá. Nem ér annyit az egész. Megyek, kondizok helyette. :D

Csak úgy, mint a reggeli zabkása vagy a már-már förtelmes üzemanyag árak, egy csipetnyi egészséges önkritika is helyet foglal a mindennapjaimban.  Igyekszem nem túlzásba esni, s reális maradni. Kezdtem pánikba esni, hogy egyre többet és többet beszélek pénzről, anyagi dolgokról. Egy részt, logikus, azt jelenti, előrelátó vagyok, kiszámolgatok egy-két lehetséges vagy épp nem szükséges lépést. Másrészt, olykor komolyan csak saját magamat kergetem őrültbe ezzel. Miután leálltam a haj cibálással.  :) felszívtam magam és úgy döntöttem átmegyek lazába. Így kicsit visszavettem a jövőbeli tervekből – ácsi, semmit nem vontam meg magamtól, csak pár finomságot elraktam későbbre – ergo lazább az anyagi vonzata a következő évemnek.  Plusz, már most feladtam egy hirdetést szeptembertől kezdhető munkára, amit egyetem mellett szeretnék végezni. A mottó - Keresem az ideálist : jó fej munkaadók, jó atmoszféra, jó fizu. Ha semmi sem jönne össze végül, mert gürizni a sulin kívül máshol nem akarok, akkor max eladom mindenem eBay-n. :) A lényeg, most, hogy moderáltan visszavettem az igényeimből, s szinten tartani próbálom anyagi hátterem, remélhetőleg kiegyenlítődik ez a sokszor rám nehezedő materialista érzés. Ennyire nem akarok átmenni britbe.

Vissza a hétköznapokhoz. Gyerekek, Oli olyan iszonyatosan édes kisfiúvá vált. Szívesen feltöltenék egy videót róla, hogy Ti is felfalhassatok, viszont Emma nem hiszem, hogy jónéven venné, mióta a blog mindenki számára elérhető. Családi képeket, amin mind, közösen rajta vagyunk, szívesen feltöltenék, szerintem az teljesen más is, de olyan egyelőre nincs. :D

A franciatanáromat kivonták a forgalomból. Lapátra tette az angol családja, mert rászólt a gyerekekre, hogy vele ne üvöltsön. Érted…?! Így tanár hiányában, csökkent a lelkesedés is a nyárra. Jó hír, mivel tudom vissza fog az jönni az egyetem kezdetével, már utána néztem néhány opciónak, miszerint pluszként felvehetem a franciát, kredit is jár érte, remélhetőleg még élvezni is fogom. Veszíteni valót nem látok, a tatár sem hajt, tehát szeptember végéig ezt is jegeljük. :)

Hétköznapok és hétvégék kezdenek felhalmozódni. Mindig felébredek egy újabb hétfőre, s számtalanszor tűnt már úgy, hogy csak vasárnap kerültem legközelebb ágy közelbe. Érdekes érzés.  Múlt hétvégén a helyi sör fesztiválon fordultunk meg.  Aki ismer, az el tudja képzelni, körülbelül olyan voltam, mint kislány az édesség boltban. :) Pazar komló csodák. Fél korsójával lehetett megadni a módját az ízlelőbimbók gerjesztésének. Úgy fest, hogy már a fekete sör is menő nálam. Amennyire szeretem viszont a sört, annyira szeretek mértékkel is inni belőle. A túl sok nem éri meg. Elrontja a második korsó utána hatást. A másik az íze. Egy jó pár után – csakúgy, mint számos más alkoholos italtól :) – be-bebódul az ember, s utána már nem az igazi. Valaki állítja nem szereti, rossz ízű. Tapasztalt fogyasztók azt vallják kezdőknek, a sör olyan, mint a feleséged, ha tetszik, ha nem hozzá kell szokni. :) A nem éppen feminista oldalát leszámítva, íz szempontjából igazat beszélnek.
Jó érzés volt kirúgni a házoldalát néhány helyi fiatallal. Az esemény legnépszerűbb fotója viszont nem a mi korosztályunkkal készült. :)





Tali - S ha már egyszer otthon leszek, akkor szívesen találkozok mindazokkal, akiknek van kedve és ideje. :) Mindig is szerettem volna megismerni olvasóimat, hiszen olyan régóta követnek egyesek. Az elérhetőségem : melindasimoon@gmail.com Továbbá, mivel vásárosnaményi vagyok (ÉK Magyarország) így a legközelebbi nagyvárosokig van alkalmam elutazni, ami Nyíregyháza és Debrecen.  Július 25 és augusztus 6 között lefixálhatunk egy időpontot.

Mindenkinek szép további szép hetet!

Tuesday 5 July 2011

Magyar Au Pair Tali II. Oxford junius utolso hetvegeje

Vizualisan vazolom az elmenyeket, mivel le is vagyok maradva es leirni mely, mindent kivesezo vagy epp hasizmot pukkaszto beszelgeteseket ezuttal nem fogok. Igy meseljenek a kepek es a kincset ero vidi nasikent. 

Woodstock es Oxford kozott mindig is allt egy ut felett ativelo fa, amirol ha nem ezerszer, akkor egyszer sem akartam kepet kesziteni. Vezetes kozben meg is emlitettem Magdinak (aki mellesleg elozo este nalunk aludt:) es ramszolt, hogy akkor miert nem huzodok felre, itt az alkalom. :) 



iPhone kepek (egesz jo minoseg)

Magdi :)
 Magdi legelso sor
 Sara, Magdi, Miss Simon (jobbrol balra haladva)
 Oxford panorama



 Gabi

 Melinda :)

 de szar... -.-
 hello Szilvi!





(egeszen eddig..)


Esztivel
 Ha jol emlekszem Magdi inditott egy peticio a kovetkezo kep ellen, amit a mai napig nem ertek..?! :)





Hungarian Au Pair meeting in Oxford, 2011 June from Melinda Simon on Vimeo.

Sunday 3 July 2011

Chicago

Ohio allam, Miamisburg varosabol autoval vezettunk el Illinois, Chicagoig. Az ut se rovidnek, se zokkenomentesnek nem mondhato. Ha mar idotartamnal jarunk, akkor itt kepbe is jon durvan 4-5 ora vezetes, plusz egy falatnyi varosi dugo, ami a tervezettnel hosszabbra sikeredett. S itt erkezunk el a nem eppen zokkenometnes ponthoz.

Indulas elotti napokban rengeteg vihar (meg a tornado jelzok is beindultak) volt. Emlekszem meg Miamisburgba ucsorogtunk az egyik olasz bella cukraszda elott, egy korulbelul a fejem nagysaganak megfelelo gigantikus fagylaltmauzoleumot fogyasztottam eppen, amikor a tavoli szirena hangja hasitotta kette a fulledt, vallunkra nehezedo ohioi levegot.



 Korulottunk mindenki felpattant, s mintha agyubol lottek volna ki oket szaladtak kocsijukohoz es valtak kamforra szempillantas alatt. Sam megkerdezte az epp mellettunk taskait osszepakolgato holgyet, hogy mi a felfordulas oka, a valasz az volt : tornado. Se a nonek, se fuleimnek nem hittem. Erted nagy szkeptikusan visszahuppantam a muanyag szekbe, megraztam a fejem es gondoltam, ilyen velulnk ugysem tortenhet. Mintha legalabb 10 ev rutinom lenne tornadokbol es hurrikanbol. Igy utolag nem ertem, hogy reagalhattam igy. Utana hozzatette a holgyiket, hogy nagyobb, veszelyesebb viharok eseten is felkapcsoljak a riasztot. Na ekkor duzzadt meg csak fel a kibontakozasra vagyo szkepticizmusom. Azert mi is beultunk a gepjarmube es "fedezekbe" huzodtunk. Fel ora leforgasa alatt komoly kis vihar kepzodott. Marcangolta a fakat, a viz csak ugy omlott az egbol, kegyetlen szel kisereteben. Na ezen a ponton megijedtem s mondtam, hogy felek. ........ aztan panikra semmi ok. A kovetkezo 40 percben elult a cudar ido es a szkeptikus enem is epsegben visszatert.


Tehat valami ilyesmibe keveredtunk az autopalyan Chicago fele tartva. Emlekszem a lassu savba egy vegtelennek tuno, monoton kamion sor vonszolta magat az elazott utburkolaton. Sam baratja, Steve vezetett. Elkezdtunk elozni. Az ablaktorlo lapatok soha nem latott sebesseggel masiroztak jobbra-balra a jobb latasviszonyok erdekeben. Max sebessegen robotoltak, s meg igy is alig lattunk valamit. Aggodtam az elozest illetoen. Massziv falat alkotott 6-7 kamiont elozhettunk meg. Feluton az elozesben beallt a zero latasviszony kaosz. Zero alatt pedig maximalisan nagy budos semmit ertek. Az ablaktorlok megszuntek letezni. Lealltak ugy ahogy voltak, minket cserben hagyva a nagy vihar kozepen. Azt hiszem eletem ezen pillanataban mely tisztelettel leemeltem lathatatlan s nem letezo kalapomat a ferfi nem higgadtsaga, magatartasa es osszpontositasa elott. A fiuk ugy kezeltek a szo szerint kilatastalan szituaciot, mintha szimulatorban mar gyakoroltak volna egyszer. Akkor koncentraciot meg eletemben nem lattam. Fejuket az ablakon kidugva probaltak bemerni mi, merre, hany meter. A sofor bravurosan lehuzodott az autoplaya peremere, ahol minden elhalado kamion es kocsi megringatott minket. Remalom. A kovetkezo kijarat epp egy merfoldre volt tolunk. Az ido nem enyhult, neki kellett vagni. Nem siettunk volna annyira, ha Chicagoban nem vart volna rank egy nagyon kedves baratunk, aki epp Kaliforniaban udult 5 napig elotte, s hulla betegen vart rank a hotel aulajaban. Tehat a kovetkezo  egy merfoldet batran es elszantan legyurtuk. Elmentunk a legkozelebbi muhelybe, majd kaptunk egy ugy nevezett Rain-Xet, amit a szelvedore fujva, majd letorolve, vizallo reteget alkotott rajta. Szerinted elojott a szkepticizmusom? :) Nos, ha hiszitek, ha nem, bevalt. :) A vihart egeszen Chicagoig megunk ala gyurtok, majdhogynem pofajaba rohogve szeltuk at Illinoist.



Az utak fele kiepitett vasutszerkezet


A karcsu, csucsos epulet egy templom

Hello hotelszoba
Az Allegro Hotel-ben szalltunk meg (Hotel weboldala). Itt designban nem volt hiany. A furdo paranyi, de annal stilusosabb volt. Apro, mozaik kovekbol volt kirakva a zuhanyzo fala. A tapeta tul sok, zavaro motivumok egyveleg, viszont amennyire nem az en stilusom es a sajat hazamba sem vezetnem be ezt az irany vonalat, annal szorakoztatobbnak talaltam ezt is kiprobalni. A hatalmas tukorlapokbol osszeillesztet gigatukor tul sok volt. Ennel mar csak az lett volna drasztikusabb, ha az agy fole helyeztek volna... :) A hotel rengeteg hagyomanyttoro stilus (olykor abszolut beazonosithatatlan) otthona, de megis egyseget alkotott. 

Absztrakt

Parkolo

Lenyugozonek talaltam


Gasztro
Erosen hanyagolni szandekoztunk minden junk es egyeb gyors etkezdeket. Viszont az elso este betevedtunk egy gyorsetterembe, ahol a koztudatban elo gyors etelek kigyomlaltak a tevhiteket gyokeresen belolunk. S itt dobben ra az ember, hogy mennyire nem kepes az az ezernyi gyors kajalda lanc elvonatkoztatni a megszokott hambi es sultkrumpli variacioktol, hanem krealni valami meroben innovativat, ami meg mindig hiven tukrozi ezen konyhatudomany motivaciojat es funkciojat, viszont uj izt (s esetunkben felfogast) ad a dolgoknak. 

A lenyeg, hogy legyen minden friss es homemade, ha ezt jol akarja csinalni az ember. A gyorsetel legnagyobb problemaja a kaloriadus talalas. Ezt a sok szosz es tocsogo zsirban sult hus teszi. Nos itt az etlapon megannyi fogas szerepelt csirkevel, ami kaloriaban sovanyabb, viszont eleg szaraz hus, igy szoszokkal kompenzaltak a "sivatagi nasi" osszhatast. Ezekbe a szoszokba, ontetekbe sok a krem es olaj, igy csak figyelmesen martogattunk.
 Szendvics levessel talalva. Idealis.


A Willis tower-re atkeresztelt egykori Sears tower
(jol kiveheto az epuletbol kituremkedo uvegfulke, ahova mi magunk is felmentunk)
 Chicago varosa a Willis tower tetejerol



Buckingham szokokut

City&Nature



Chicago Bean






 figyelem felkelto - a szeles vaszon nem csak a mozi vilagara, hanem a muveszetre is kiterjed.. 


Sikerult ratalanunk egy angol stilusban kiepitett pubra, az Elefant&Kastely nevu helyre. 

Sam Adams



Majd egy kis helyi gasztro buli. Chicagoi pizza


 helyi cucc. Keseru, eros, mennyei. A Guinness, ir sorre asszocialna sok ember. Viszont az egy nehezen ihato sor fajta szamomra. Talan a szadban leulo hihetetlenul jellegzetes utoiz miatt.
 Vastag, sajtban gazdag Chicago pizza. Azt hiszem, ezt hivnam "hear tattack meal"-nek :)

Melinda

Ps. a videot utolag beszurom